Favúvós és vonós tanszak

 

Nagy Noémi - tanszakvezető, fuvola

 Bendes Bettina - fuvola

 Kis Beáta - fuvola

 Kecskeméti László - furulya

 Szőcs Szimonetta - furulya

 Daróczi-Vicze Alexandra - klarinét

 Vaig Júlia - klarinét, zenei igazgatóhelyettes

 Csapó Kornélia - hegedű

 Jobbágy Boglárka - hegedű

 Komjáthy Péter - hegedű

 Horváth Benjámin - gordonka

 Molnár Johanna - gordonka, zenekar

 

 


A fúvós tanszakon növendékeink kiváló, a zenei életben aktívan közreműködő művésztanároktól sajátíthatják el a furulya-, fuvola- és klarinétjáték titkait. A gyerekek már tanulmányaik legelején megismerkedhetnek az együtt muzsikálás örömeivel, a hangszerállomány folyamatos fejlesztésének köszönhetően játszhatnak altfuvolán, basszusklarinéton és természetesen a furulyacsalád összes tagján: szopranino, szoprán, alt, tenor és basszusfurulyán. Az elkészült produkciókat növendékhangversenyeken, iskolai és iskolán kívüli rendezvényeken mutathatják be.

 

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, a zenei pályára alkalmas növendékeket szaktanácsadói javaslat után „B”-tagozaton készítjük fel a továbbtanulásra. Jelenleg is többen tanulnak zeneművészeti szakközépiskolákban és van, aki már diplomás művészként tevékenykedik.

Fúvós tanítványaink rendszeres résztvevői az országos- és budapesti versenyeknek, ahol számos kiváló eredményt tudhatnak magukénak.

 Az ütő tanszakon óriási fejlődés tapasztalható, mind a létszám, mind a színvonal tekintetében. Köszönhető ez kiváló kollégánknak, aki fáradtságot nem kímélve ismerteti meg diákjait az ütőhangszerek gazdag választékával. A hangszerek között találhatók hangolhatók: vibrafon, marimba, üstdob valamint „zörejhangokat” adók: kisdob, nagydob, cintányér stb. A klasszikus zenén kívül a tanszak tanulói megismerkedhetnek a jazzdobolás titkaival is. A szakmai fejlődést bizonyítandó néhány éve már zenei pályára készülő „B”-tagozatos növendékünk is van.

 Fúvós és ütős növendékeink gyakran játszanak együtt más tanszakon tanuló társaikkal, vegyes kamaracsoportokat alkotva. Szükség szerint az iskolai zenekar munkájában is lelkesen vesznek részt, a közös muzsikálások alkalmat adnak más hangszercsoportok megismerésére.

 

 

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva