„Zene nélkül nincs teljes ember.”  
/Kodály Zoltán /

 

 Jubileumi programsorozat a Marczibányi téri Kodály Iskolában
60 éve Kodály Zoltán zenepedagógiájának útján

 A jubileumi év fővédnöke: Hajnissné Anda Éva Tankerület Igazgató,
KLIK Budapest 2. Tankerület

 

Kodály napok rendezvénysorozat

2013. december 17. kedd  8:00 – 16:00

 Karácsonyi hangversenyek a Kapisztrán Szent János Templomban és a Mátyás-templomban. A Kodály napon meghívott vendégeink Mindszenty Zsuzsánna a KÓTA Elnöke, A Kodály Vonósnégyes, valamint az iskola egykori diákjai Dr. Székely Iván egyetemi docens és Mikó István színművész. Interjúk neves művészekkel, akik szintén iskolánk tanulói voltak: A Kaláka Együttes, Boronkay Antal a Zeneműkiadó Igazgatója, Gőz László a Budapest Music Center Igazgatója, Dés László zenész, zeneszerző. Iskolatörténeti kiállítás az osztálytermekben, hangszertörténeti előadások, műveltségi vetélkedő, táncház, énekes-hangszeres osztályprodukciók bemutatása, „Az én iskolám” rajz- és fotópályázat, „Családi muzsika” hangverseny a Marczibányi téri Művelődési Központban. 
Beszámoló

 

IX. Budapesti Óvodás Zenei Fesztivál

2014február 15. szombat 10:00 – 12:00

  Ezen a délelőttön a város számos óvodájából érkeznek csoportok, akik énekes-táncos-, népi gyermekjátékokra, mondókákra épülő produkciókat mutatnak be. A fesztivál ideje alatt az óvodásokat az iskola hangszeres növendékeinek gyermekhangversenye várja. Díszvendégeink: A fesztivál Fővédnöke Hajnissné Anda Éva, KLIK Budapest 2. Tankerület Igazgatója, Mélykútiné Dietrich Helga zenepedagógus, az ELTE ny. docense, Maruzs Jánosné, a 2. Kerületi Óvodák vezetője. A Fesztivál kiváló lehetőség egymás munkájának megismerésére, az óvodai zenei nevelés támogatására és egyben figyelemfelhívás a művészeti nevelés fontosságára, személyiségformáló erejére. 
Beszámoló

 

Bemutatkozik az Magyar Rádió Gyermekkórusa

 2014. március 12. szerda 12:00 – 14:30

  Bemutató kóruspróbák várják az érdeklődőket az iskola „R” osztályos tanulóival, a Bartók-Pásztory díjas MR Gyermekkórussal, valamint az MR Palánták kórusával. A kórus vezetői: Dr. Matos László vezető karnagy, Kabdebó Sándor társkarnagy, Szűcs Beáta, a Palánták Kórusának (4. 5. 6. osztály) karnagya.

 

Vendégeink az Egyesült Államokból érkező Baldwin Leányiskola A Capella kórusa, valamint
hangszeres zenei együttesei 

 2014. március 25. kedd 16:00

 Iskolánk Gimnáziumi Leánykara látja vendégül az Egyesült Államokból érkező Baldwin Leányiskola tanulóit, akik ének-zene órákat, kóruspróbát látogatnak ezen a délelőttön. Ezt követően a vendégek és fogadóik egy-egy prezentáció által mutatják be egymásnak saját iskolájukat, mindennapjaikat. 16 órai kezdettel közös hangversenyt adnak vendég együtteseink – a Baldwin Leányiskola A Capella kórusa, Kézi harang együttese, vonósnégyese -, valamint iskolánk kórusa, a Rózsadombi Krisztus Király Templomban. /1024 Budapest, Keleti Károly utca 39./

Beszámoló Budai Polgár 2014 április 4

  

Művész-tanári Hangverseny az Óbudai Társaskörben

2014. április 3. csütörtök 18:30

 Hagyományos rendezvényünkön iskolánk zeneművész tanárait, valamint az ének-zene tanárok kamarakórusát hallhatja a közönség. /A hangversenyre regisztrációs jegy váltása szükséges, mely elérhető az iskola titkárságán, hétköznapokon 8:00-16:00 óráig./

Kérjük tekintse meg képgalériánkat 

 

Kórushangverseny a Budapesti Monteverdi Kórussal

2014. április 5. szombat 15:00

 A 35 éves Magyar Kodály Társaság „Kodály és kora – Kodály és köre” jubileumi programsorozatának keretében iskolánk Kodály Kamaratermében kerül megrendezésre a Budapesti Monteverdi Kórussal közös hangversenyünk. A kórus vezetője Kollár Éva Liszt díjas karnagy. A hangversenyen továbbá iskolánk Gyermekkara, valamint Kamarakórusa lép fel, Őri Csilla és Uhereczky Eszter vezényletével. Meghívott vendégeink: Daróci Bárdos Tamás és Tóth Péter zeneszerzők.

  Kérjük, tekintse meg képgalériánkat

III. Országos Kodály Zoltán
Kamaraének Találkozó

2014. április 12. szombat

  A Magyar Kodály Társaság felkérésére a jubileumi évben ismét iskolánk ad otthont a Kodály Zoltán nevét viselő iskolák országos kamaraének találkozójának. A rendezvény meghívott díszvendégei Kodály Zoltánné Péczely Sarolta Asszony, Szőnyi Erzsébet a Kodály Társaság Tiszteletbeli Elnöke, valamint a nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes.

 Beszámoló fidelió 2014.április 17

Országos Kamaraének Találkozó -  Hartyányi Judit 

Kérjük, tekintse meg képgalériánkat

 

Régi diákok találkozója iskolánkban és
„Muzsikus vendégség” hangverseny a Marczibányi téri Művelődési Központ Színháztermében 

2014. április 24. csütörtök 16:00 és 17:30

 Szeretettel várjuk az iskola egykori diákjait baráti találkozóra, valamint ünnepi hangversenyre, amelyen egykori diákokból alakult zenei együttesek, kórusok, zeneművészek lépnek fel. A hangverseny 17:30 órai kezdettel a Marczibányi téri Művelődési Központ Színháztermében kerül megrendezésre.

Kérjük, tekintse meg képgalériánkat

 

Az én Kodály Iskolám gyerekszemmel  

2014. április 25. péntek 14:00 – 16:00

 „Te is legyél újra gyerek!” Vidám családi programok alsó tagozatunkon, ahol bemutatkoznak szakköreink, foglalkozásaink.

 

Volt és jelenlegi növendékeink hangversenye

2014. május 15. csütörtök 17:30

 Bérleti hangversenysorozatunk keretében évről évre visszatérnek hozzánk egykori hangszeres növendékeink, akik a zenei pályát választva jelenleg zeneművészeti konzervatóriumban, vagy egyetemen folytatnak tanulmányokat. Az est rendhagyó érdekessége, hogy ezúttal a tehetséggondozó programban tanuló, zenei pályára készülő hangszeres növendékeink köszöntik az iskolánkból indult zenészeket.

 

Presentation on Kodaly Heritage 

  2014. május 21. szerda 17:00

 Iskolánk gimnáziumi tagozatának tanulói angol nyelvű előadások keretében mutatják be, milyen módon ápolják napjainkban Kodály Zoltán zenepedagógiai örökségét hazánkban és világszerte.

 

Jubileumi Évzáró Hangverseny a Zeneakadémián 

2014. június 13. péntek 18:30

Idézet a Zeneakadémia ajánlójából: „1954-ben, hatvan éve alapították a budai Ének-zene tagozatos általános iskolát Kodály Zoltán irányításával. Az eredetileg a Lórántffy Zsuzsanna utcában, majd 15. tanévétől a Marczibányi téren működő iskola, amely 1975-től viseli Kodály nevét, valódi világszenzáció volt (és maradt) alapításától fogva. Olyan vendégek fordultak meg benne (és távoztak lenyűgözve), mint Yehudi Menuhin, Pablo Casals, Dmitrij Sosztakovics és Benjamin Britten. Az itt végzett, muzsikus pályára lépett diákok névsora is igen illusztris: Fischer Iván, Mohay Miklós, Mártha István, Spányi Miklós, Vajda János, Eckhardt Gábor – és a sort hosszan lehetne folytatni. 1960 óta az iskola tanévzáró hangversenyére hagyományosan a Zeneakadémia Nagytermében került sor. A felújítás kényszerű szünete után a Liszt Ferenc téri zenepalotába visszatérő Magyar Örökség díjas intézmény hangversenyén az iskola nemzetközi díjas kórusai, Junior Príma-díjas Leánykara, a Bartók–Pásztory díjas MR Gyermekkórus, a verseny győztes hangszeres szólisták mellett neves művészek, egykori diákok lépnek fel.”(Jegyek 2014. május 12. hétfőtől kaphatók az iskola titkárságán hétköznapokon 8:00-16:00 óráig. Jegyek ára: 2200 Ft, 2800 Ft)

 Beszámoló Fidelió 2014 június 22

Kérjük, tekintse meg képgalériánkat

 

Partnereink, Támogatóink

 MTVA, MR Zenei Együttesek, KLIK Budapest 2. Tankerület, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat,
 Óbudai Társaskör, Magyar Kodály Társaság, Gyermekek a Zenéért Alapítvány,
 Iskolánk Szülői Szervezete, Marczibányi téri Kodály Iskola Kórusai Egyesület

 

 

 

 

 

 

Alapítványaink

  „Marczibányi téri Kodály Iskola Kórusai” Egyesület

Számlaszám:

CIB – bank
10700598-70659010-51100005
Adószám: 18122291-2-41

MR Gyermekkórus

Az Magyar Rádió Gyermekkórusa
2000 óta önálló tagozatként működik iskolánkban

Gimnáziumi leánykar
Junior Príma Díj  2011.

A KÓTA-díj kitüntetettjei kórus kategóriában:
Marczibányi téri Kodály Iskola Leánykara

Őri Csilla és Uhereczky Eszter karnagyok

„ … a világ legjobb zeneiskolája, mely méltó a magyar zeneművészet nagyjaihoz.Csodálom és elismerem.” 
Yehudi Menuhin
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva